Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Pénznem váltás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
7
6
4
1
6
6

Kiváló minőségű fény

Kiváló minőségű fény

 

A fényforrások megítélésében az egyik fontos érték az ún. Color Redering Index: a fényforrás azon képessége, hogy az általa megvilágított tárgy színét mennyire képes visszaadni. Az Optonica LED-izzók kiváló színvisszaadási értékének köszönhetően a színek mindig élethűek és természetesek maradnak.

A LED-ek másik fontos mutatója a fényhasznosítás, amely azt mutatja meg, hogy a fényforrás egységnyi felvett energiából milyen fényáramot tud biztosítani. Másképpen: ez a fényforrás hatásfoka. A LED-lámpák 50-100 lm/W között mozognak típustól és a felhasználás céljától függően. Ez többszöröse a hagyományos izzókénak, azaz kiváló hatásfok jellemzi ezeket. A kimagasló hatásfok oka az is, hogy a LED-ek az elektromágneses sugárzást a látható fény spektrumában adják le, vagyis nem, vagy alig sugároznak az infravörös (IR) és az ultraibolya (UV) tartományban.

A webáruházban a termékek mellett megtalálható a színhőmérséklet is. Ez mutatja meg az adott fényforrás fényének a színeit. Minél magasabb az érték, annál "hidegebb" hatású a fény. 3000K alatt a fényszín "meleg-fehér", 3000K és 3900K között "semleges-fehér" és 4000K fölött pedig "hideg-fehér" fényérzetet ad. A meleg fehér fényt hálószobákba ajánljuk, a nappali fehér irodákba, műhelyekbe való, mert ez ad színhelyes képet a megvilágított tárgyról. A hideg fehér fény segíti a koncentrálást.

Mivel a LED-izzók a fénycsóván kívülre nem szórnak fényt, a megvilágítási szöget is figyelembe kell vennünk. Kisebb sugárzási szög szükséges a kiemelő világításhoz, hiszen ezzel nagyobb fényerősség esik kisebb helyre. Nagyobb sugárzási szögű LED-fényforrással egyenletesebb megvilágítás érhető el. Számoljunk azzal az előnnyel, hogy a LED fénykibocsátása állandó marad, az élettartama során nem gyengül.