Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek

Ökológiai termékek

Ökológiai termékek

 

Ha Önnek is fontos, hogy lakásában, munkahelyén, cége üzemcsarnokában vagy bármely más helyen környezetbarát világítási megoldások működjenek, akkor nem is gondolhat másra, csak a LED-lámpákra. A LED fényforrások három szempontból is környezetbarát technológiának számítanak.

Egyrészt jelentős mértékben hozzájárulnak az energiaigények csökkentéséhez, hiszen fogyasztásuk elhanyagolható. A LED-es világítás sokkal kevesebb energiát használ azonos mennyiségű fény kibocsátásához.

Ebből következik, hogy jóval kevesebb darabot szükséges gyártani ezekből a LED-fényforrásokból, mint a hagyományos izzókból. (Hiszen egy izzó pusztán néhány évig, vagy akár addig sem, míg egy LED-lámpa akár évtizedekig is kitart.) Így anyaghasználat szempontjából is környezetbarátak, hiszen a gyártásuk jóval kevesebb nyersanyagot igényel, mint a hagyományos, milliárdos tételben gyártott izzók esetében.

Tovább csökkenti a hulladék mennyiségét, hogy a LED-izzók 100%-ban újrahasznosíthatók. Ráadásul az Optonica LED-izzók nem tartalmaznak toxikus anyagokat, például higanyt, amely egy veszélyes és környezetszennyező elem a hagyományos fényforrások gyártásában. A LED-es világítás alacsony energiafelhasználásának köszönhetően csökkenthető a környezetszennyező szén-dioxid-kibocsátás is.