Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Pénznem váltás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Látogató számláló
0
7
6
3
4
8
8

Ökológiai termékek

Ökológiai termékek

 

Ha Önnek is fontos, hogy lakásában, munkahelyén, cége üzemcsarnokában vagy bármely más helyen környezetbarát világítási megoldások működjenek, akkor nem is gondolhat másra, csak a LED-lámpákra. A LED fényforrások három szempontból is környezetbarát technológiának számítanak.

Egyrészt jelentős mértékben hozzájárulnak az energiaigények csökkentéséhez, hiszen fogyasztásuk elhanyagolható. A LED-es világítás sokkal kevesebb energiát használ azonos mennyiségű fény kibocsátásához.

Ebből következik, hogy jóval kevesebb darabot szükséges gyártani ezekből a LED-fényforrásokból, mint a hagyományos izzókból. (Hiszen egy izzó pusztán néhány évig, vagy akár addig sem, míg egy LED-lámpa akár évtizedekig is kitart.) Így anyaghasználat szempontjából is környezetbarátak, hiszen a gyártásuk jóval kevesebb nyersanyagot igényel, mint a hagyományos, milliárdos tételben gyártott izzók esetében.

Tovább csökkenti a hulladék mennyiségét, hogy a LED-izzók 100%-ban újrahasznosíthatók. Ráadásul az Optonica LED-izzók nem tartalmaznak toxikus anyagokat, például higanyt, amely egy veszélyes és környezetszennyező elem a hagyományos fényforrások gyártásában. A LED-es világítás alacsony energiafelhasználásának köszönhetően csökkenthető a környezetszennyező szén-dioxid-kibocsátás is.